مدیریت درست و اصولی برای پذیرای چیزی است که خیلی از ما در مجالس خاص، مهمانیها و پروازهای داخلی و خارجی و … دیدهایم یا شاید شما بهتازگی در مراسمی خاص یا قراری کاری از پذیرایی بسیار دقیق و منظم آن مراسم لذت برده باشید. این همان چیزی است که از آن بهعنوان صنعت کترینگ نام برده میشود. برای آشنایی بیشتر با این صنعت تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
صنعت کترینگ چگونه به وجود آمد؟
تاریخچه این صنعت به آغاز استفاده از هواپیماهای مسافربری برمیگردد که در آن مسافران باتوجهبه زمان پرواز، سطح پرواز و موارد دیگر مورد پذیرایی توسط مهمانداران قرار میگیرند که در ادامه بیشتر به آن میپردازیم .
شروع اولیه فعالیت در این صنعت از دهه ۱۹۲۰ آغاز شد با هدف تولید خوراکیهای درون پروازی، اما نخستین آشپزخانه های که برای تهیه این نوع مواد خوراکی شروع به کار کرد، در سال ۱۹۳۶ توسط خطوط هوایی امریکا ایجاد شده و بسته بندی های اولیه آن به طور معمول شامل انواع گوشت، یک نوع سالاد یا سبزی، کمی نان و یک دسر شیرینی بود.
آشنایی بیشتر با صنعت امروزی کترینگ
کترینگ به معنای پذیرایی است و مفهومی که دارد یعنی آمادهکردن غذا در یک محل و سرو آن در محلی دیگر صورت میگیرد، به شکلی که تمام مواد غذایی موردنیاز در یک مراسم در مکانی دیگر طبخ و بستهبندی میشود و در مکان هدف سرو میشود.
این صنعت امروز از جایگاه ارزشمندی و بالایی برخورد است. زیرا به کمک آن خدمات و سرویسدهی در میهمانیها و مراسمها بسیار ساده و درعینحال منظم و دقیق شده است.
این صنعت انواع مختلفی دارد که هرکدام بر اساس نیاز، غذا و سایر مخلفات را آمادهسازی و طبخ میکنند. از انواع آن میتوان کترینگ هتلها، قطارها، هواپیماها، بیمارستانها، عروسی و مجالس خاص نام برد که در ادامه بیشتر با نحوه فعالیت هرکدام آشنا میشویم.
کترینگ هواپیمایی
همانطور که گفته شد آغاز این صنعت با نوع هوایی آن بوده است. در این بخش شرکت های بزرگ هواپیمایی آشپزخانه های بزرگ و پیشرفته را به خدمت میگیرند و بعضی از این شرکت ها خود دارای این خدمات هستند و صفر تا صد طبخ و پذیرایی را خود انجام میدهند.
برای مثال در یک پرواز داخلی باید بین صد الی دویست بسته غذایی آماده و توزیع شود که شرکتهای هواپیمایی این محموله از غذا را باید بین سه الی دوازده ساعت قبل از پرواز با دمای مناسب و سلامت کامل به محل فرودگاه برسانند و آن را در هواپیما بارگیری کنند،
و در آخر این بستهبندیها باید بهصورت منظم و دقیقی در حین پرواز توسط مهمانداران در بین مسافران توزیع شود. این بخش در شرکتهای هواپیمایی یکی از حساسترین و مهمترین بخش ها برای هر شرکت است. زیرا هرچه کیفیت این خدمات بالاتر باشد رضایت مسافرین از آن شرکت بالاتر میرود.
قطار و هتلها
در این نوع پذیرایی ها به علت فضای بیشتر و دسترسی راحتتر و زمینی به محل طبخ و آمادهسازی غذا تنوعی غذایی بالاتر است و ازآنجاکه نام صنعت هتلداری و کترینگ را همیشه کنار هم میبرند میتوانید در هتلها تنوع غذایی بیشتری را نسبت به جاهای دیگر دید اما در قطارها به علت مشخص نبودن تعداد سفارشهای و در حرکت بودن آن این تنوع غذایی نسبت به هتلها کمتر است اما در هر دو شما میتوانید بسیاری از غذاهای سرد و گرم را ببینید.
بیمارستانها
در نوع بیمارستانی این صنعت کمی شرایط طبخ، مواد اولیه، و نوع توزیع غذا متفاوت است و دارای حساسیت بالایی است. این موضوع به علت وجود بیماران مختلف و رژیمهای غذایی مختلف است که غذا باید بهصورت کاملاً بهداشتی و با مواد ارگانیک بر اساس رژیم غذایی فرد بررسی، طبخ، بستهبندی و توزیع شود و میزان انرژی، کالری، چربی، قند و دیگر فاکتورها بسیار مهم است.
مراسم و مجالس خاص
یکی از اساسیترین شاخههای امروزی این صنعت بخش مراسم و مجالس خاص است که در انواع مختلفی صورت میگیرد از انواع سمینارها، قرارهای کاری تا مهمانی ها ساده و خودمانی و عروسی ها. در سال های اخیر به علت افزایش درخواست این خدمات گروه های مختلفی در این صنعت شروع به فعالیت کرده و تأثیر بسیار ارزشمندی در مجالس مختلف داشتند.
تفاوتی ندارد که چه نوع مراسمی دارید سرویس دهندگان این صنعت همیشه به بهترین شکل ممکن مراسمهای شما را در اختیار گرفته و بر اساس نیاز شما اجرا میکنند که حتی برخی از آنها خدمات طراحی و دیزاین، گلآرایی، پذیرایی و موارد دیگر را به عهده میگیرند.
بررسی بخش پختوپز تا توزیع غذا
بخش آشپزخانه کترینگ که در آن مراحل اصلی مثل آمادهسازی غذا بر اساس نیاز مجموعه هدف با تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای تمامی وعدهها، بستهبندی بهصورت کاملاً بهداشتی و آمادهسازی آن برای انتقال به مجموعه هدف انجام میشود اساسیترین بخش این صنعت است. همچنین در بزرگترین آشپزخانهها مواد اولیه و وسایل مورداستفاده با سختترین استانداردهای موجود جهانی مورد بررسی قرار میگیرند.
بعد از طبخ و بستهبندی غذا این محموله باید در دمای مناسب و با امینت و بهداشت بالا به محل مجموعه هدف برسد و بسته به نوع مراسم این بستهها توزیع شوند.
تفاوت خدمات کترینگ با تهیه غذا
بسیاری از افراد صنعت گترینگ را با تهیه غذا یکی میدانند اما اینطور نیست، تفاوتهای اصلی این دو، در نوع طبخ، بستهبندی، ایمنی، کیفیت، طعم غذا، برنامهریزی دقیق، و مراسم پذیرایی است و قابل اهمیتترین آن تجربه گروههای کترینگ در مراسمها و بستهبندی و طبخ بهداشتی است.
چرا ما باید از این خدمات استفاده کنیم؟
استفاده از خدمات کترینگ به چند علت است برای مثال مدیریت صحیح مراسم یکی از آنهاست شاید برایتان پیش آماده باشد که در مراسمی تدارکت بسیار مفصلی باشد اما نحوه مدیریت، چیدمان، زمانبندی بسیار ضعیف بوده باشد یا حتی برعکس ممکن است در مراسمی مدیریت بسیار دقیقی باشد اما کیفیت و طعم غذا بسیار پایین و بد باشد. تمامی این مسائل با استفاده از این خدمات حل میشوند و شما میتوانید با خیال راحت به مراسم خود بپردازید.
مقالات مرتبط :
- آشنایی با انواع تجهیزات مجالس
- نکاتی بسیار مهم درباره تشریفات مجالس
- اجاره ظروف ، چرا و چگونه انجام می شود؟